Gastronomie

Chlebíčky tak trochu jinak aneb chlebíčky nové generace

V Praze 8 Libni, nedaleko Palmovky, již nějakou dobufunguje nenápadné, malé, ale přesto velmi sympatické a svěží lokální bistrozvané Chlebíček store. Proč sympatické? Hned z několika důvodů. Kdybystešli někdy kolem, podle názvu bistra by se mohlo zdát, že se jedná o další„lahůdky“ s chlebíčky. Neotřelý barevný design cedule nad vchodem atabulka u vchodu s nápisem „Krásný den ?“však napovídají, že je tomu v tomto případě jinak. Překonáte-li počátečníostych a vstoupíte dovnitř, zjistíte to zcela jistě sami.

Nejde jen o nabízený sortiment, kterým samozřejmě nejsou pouzechlebíčky. Jde o celkovou jakoby „rodinnou“ atmosféru bistra, která na vás taknějak dýchne, když vstoupíte dovnitř. Přestože je bistro opravdu malinké,prostor nepůsobí nijak stísněně, naopak pěkně „dýchá“ a vše je tam hezkyuspořádané a přehledné. Chlebíčků je na výběr celkem 14 různých druhů, alepředevším to nejsou typické chlebíčky udělané z veky, na které je většinaz nás zvyklá. Chlebíčky jsou vyrobeny z krásně křupavé bagety avšechny použité ingredience na jejich výrobu jsou výhradně z rostlinnýchsurovin. Nebojte se však, že byste si nedokázali vybrat. V nabídce jsoukromě poměrně originálních druhů, jako např. chlebíček avokádový, hummusovýnebo s červenou řepou, také zcela „typické“ chlebíčky, jako např.s pochoutkovým salátem, vajíčkový anebo s cibulovým sádlem, u kterýmani nepoznáte, že k jejich výrobě nebylo zapotřebí žádných živočišnýchproduktů.

Bistro nabízí i řadu jiných zajímavých a velmi chutnýchdobrot. Každý den je v nabídce polévka (obvykle každý den jiná). Mezidalší pochoutky, které v bistru lákají k ochutnání, patří čerstvěnamletá kvalitní káva, čerstvě vymačkaný fresh juice a některé další nápoje,několik druhů dortíků, pudinky, pralinky apod.

To, že bistro používá pouze rostlinné ingredience všakneznamená, že je určené pouze pro vyznavače veganského životního stylu. Naopakse mezi jeho zákazníky rozdíly mezi vegany a nevegany stírají, protože hlavnímcílem bistra je zaměření na čerstvost a kvalitu nabízených pochutin.

V neposlední řadě je bistro sympatické díky jeho zaměstnancům, v tomto případě konkrétně zaměstnankyním, které jsou neuvěřitelně milé. Nevím, jak to dělají, ale dokážou člověku zlepšit náladu a pozitivně ho naladit na celý den. Jen tak dál! ?

Více informací zde: www.chlebicekstore.cz