Hry

MAiAK – nová desková hra

V průběhu loňského roku se v moři deskových her na českém trhu objevila nová hra jménem MAiAK. Stručně by se dala popsat jako taktická tahová hra pro dva hráče s proměnlivým herním plánem. MAiAK však není pouze deskovou hrou. Je to zcela nová herní platforma, která přináší do světa abstraktních her nová a velmi originální pravidla a především zcela nový pohled na šachovnici jako takovou. Ano, hra se hraje na herním plánu, který může připomínat šachovnici. Od klasické statické dvoubarevné šachovnice se však liší hned ve dvou zásadních věcech – používá 4 barvy a je dynamická, neboli proměnlivá. V průběhu hry se přeskupuje a je tedy téměř nemožné předvídat dění ve hře o hodně tahů dopředu.

Každý hráč disponuje na začátku hry pěti herními kruhy (černé vs. bílé).

Cíl hry je velmi jednoduchý – stačí dostat jeden herní kámen na druhou stranu herního plánu dříve, než váš soupeř. Zní to jednoduše, ale zkuste si to na vlastní kůži. 🙂

Logická, abstraktní tahová hra v elegantním designovém provedení.

Zaujme jak starší hráče, kteří již mají něco odehráno, tak i hráče nejmladší a to i ty, kterým ještě nebylo ani 5 let. Zatímco starší hráči si užijí kouzlo různorodých taktik, ti nejmladší hráči využijí spíše elegantního edukativního provedení k procvičení jemné motoriky, rozeznávání tvarů a barev.

Hra je vyrobena kompletně ze dřeva.

Balení obsahuje: návod a dřevěný herní plán, složený z 25 barevných herních polí a 10 herních kamenů v elegantní dřevěné krabičce.

Autorem a vydavatelem hry je Patrik Vaverka ve spolupráci s pražským kreativním studiem UFOHRY.

Zdroj: www.maiak.cz